L.k.o.k.
Lāčplēša kaŗa ordeņa
kavalieŗi


LKO
 
  Pilna Māras istabiņa
Sīku, mazu šūpulīšu:
Kad to vienu kustināja,
Visi līdzi līgojās.

  Iesākumlapa [Home]  
  L.k.o. statūti
 
Meklēt L.k.o.k. pēc:
  Numura (LV) (600k!)
  Uzvārda (LV)
  Kaujas vienības (LV)
  Ārzemju kaŗaspēku
piederības
 
Citiem apbalvojumiem
   
  KAD dzimis (gads)
  KAD miris (gads)
  KUR miris (valsts)
   

PAR šo dB / vēres



  Atpkaļ uz servera
mājaslapu

[megabytedata1.co.uk]

 
 
L.k.o.k. biogrāfija

LKOK nr 3/846: Dāvids Riekstiņš

LKOK nr.3/846

Riekstiņš, Dāvids


Virsseržants Kara flotilijā uz bruņotā kuģa "Alfa".


* 1897. g. 1. jūlijā Bolderājas pagastā.

+ 1947. g. ieslodzījumā Kraslagā.

[]

Apbalvots par 1919. g. 27. oktobra cīņu pie Cementa fabrikas.



1944. g. rudenī apcietināts. Notiesāts un deportēts.


LKO 
JURA 

RIEKSTIŅŠ DĀVIDS Miķeļa dēls
Bruņotā tvaikoņa "Alfa" virsseržants.

Ordenis piešķirts 1921. gadā

Dzimis 1897. g. 30. jūn. Bolderājas pag. Buļļu muižā zvejnieka ģimenē. Izglītojies ministrijas skolā, pēc tam gadu mācījies kādā glezniecības skolā Pēterburgā. Zvejnieks un jūrnieks.

1. pasaules kara sākumā brīvprātīgi iestājies darba rotā, pēc tam pārcelts uz Daugavgrīvas cietokšņa artilēriju. Beidzis armijas telefonistu un artilērijas novērotāju mācību komandu. Ziemassvētku kauju laikā piekomandēts 3. Sibīrijas strēln. artilērijas brigādei, piedalījies kaujās. Četrreiz kontuzēts un ievainots. Apbalv. ar Jura krusta III, IV šķ., paaugst. par apakšvirsnieku. 1917. g. martā iecelts par cietokšņa punkta uzraugu. Izpildījis pēdējos spridzināšanas darbus, cietoksni atstājot. Pēc tam 2 mēnešus dienējis 4. smagās artilērijas aplenkšanas divizionā Rēvelē. Kara beigās dienējis uz mīnu kreisera "Desna" Helsingforsā. 1918. g. dzīvojis Petrogradā, piedalījies cīņās pret lieliniekiem, ticis apcietināts, bet izbēdzis.

Latvijas armijā iestājies brīvprātīgi 1919. g. 9. okt. iedalīts kara flotilē un piedalījies visās kaujās no Bolderājas līdz Jelgavai. 1920. g. izpildījis klāja leitnanta pienākumus.

1919. g. 27. okt. kad kaujā pie Bolderājas cementfabrikas tika ievainots flotiles komandieris, R. stājās pie lielgabalu vadīšanas un stiprā apšaudē deva mūsu kuģiem iespēju glābt no bojāejas sašautā un grimstošā kuģa "C" ļaudis un karamateriālus.

Pēc cīņām pret bermontiešiem piedalījies Lubāna ezera spēku apbruņošanā un sagatavošanā kaujām. Tad dienējis par bocmani uz karakuģa "Virsaitis".

Atvaļināts 1922. g. 8. martā. Dzīvojis Rītabuļļos. zvejnieks un jūrnieks.

1944. g. 21. nov. arestēts. LPSR leTK karaspēka kara tribunāls 1945. g. 9. janv. notiesāja R. uz 10 gadiem 1945. g. 28. febr. PSRS Augstākās tiesas Kara kolēģija sodu samazinājusi uz 5 gadiem. Atradies ieslodzījumā Kraslagā. Miris 1947. g. 30. okt.


 

   2024 megabyte_data infolaboratorium vulpecula seloniensis : UK Server1 :